04.04.2021 tarihinde gece karanlığından istifade ederek aydınlık Türkiye?yi karanlığa sürükleme emelli ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi töhmet altında bırakan ?104 Amiralden Montrö Bildirisi? başlıklı sözde ve talihsiz bildiriyi şiddetle reddediyoruz.
  Haberin Devamı
Ordu ilimizde 03.12.2019?da vahşice işlenen bir cinayet nedeniyle millet olarak derin bir üzüntü ve öfke içinde kaldık. Üniversite öğrencisi Ceren ÖZDEMİR kardeşimizin hayatının baharında vahşice katledilmesi ile kadın cinayetlerine maalesef bir yenisi daha eklenmiştir.
  Haberin Devamı
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye?miz asrın en önemli olayını yaşadı. Fetullahçı terör örgütü, iç ve dış ortaklarıyla ve işbirlikçileriyle ülkemize en büyük ihaneti yaptılar. Milletin birliği ve beraberliği karşılaştığımız ihanetin ne kadar büyük, düşmanın ne kadar kalleş, olayın ne kadar dehşet verici olduğunu göstermektedir.
  Haberin Devamı
Derneğimiz GÜNİDER ?Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri arasında dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapmak ve öncelikli olarak Giresun ilinin ve Karadeniz bölgesinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine yönelik çalışmalar yapmak amacı ile 26 Nisan 2012?de kurulmuştur.
  Haberin Devamı
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneğinden Darbe Teşebbüsüne Karşı Açıklama 15 Temmuz 2016 tarihinde teşebbüs edilen ve doğrudan devletimizi, demokrasimizi,cumhuriyetimizi ve aziz milletimizi hedef alan darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.
  Haberin Devamı
Sayın Cumhurbaşkanımız, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, 28.04.2016 tarihi itibariyle Prof. Dr. Cevdet COŞKUN u atamışlardır. Dernek Başkanımız sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN tarafsızlık hassasiyeti nedeniyle dernek başkanlığından ve yönetim kurulundan istifa etmişlerdir. Bundan sonra GÜNİDER le tek bağı sade bir dernek üyesi olarak devam edecek olan sayın hocamıza şimdiye kadar derneğimize yapmış olduğu katkılar ve liderlik için teşekkür eder, üstlenmiş olduğu Rektörlük görevinin üniversitemize, Giresun a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder yeni görevinde başarılar dileriz. GÜNİDER Yönetim Kurulu
  Haberin Devamı
Dernek başkanımız sayın Prof.Dr. Cevdet COŞKUN un üniversitelerimizde uygulamaya konulan Akademik Teşvik ödeneği ile birlikte birkez daha gündeme gelen Bilim Etiği konusundaki fikirleri çeşitli medya organlarında yer almıştır.
  Haberin Devamı
Dernek Başkanımız Prof.Dr. Cevdet Coşkun, Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Bilim Tarihi alanında konferans vermek üzere İstanbul a davet edildi. TÜGVA Genel Merkezinde gerçekleşen "Antikiteden Rönesans a İslam Dünyasında Bilim" konulu konferanstan önce ise Türkiye Gençlik Vakfı yüksek istişare kurulu üyesi Sayın Bilal Erdoğan ve Başkan İsmail Emanet in daveti üzerine TÜGVA nın yeni Külliyesinin temel atma törenine katıldı.
  Haberin Devamı
PKK terör örgütünün ülkemizin bazı yerleşim yerlerini terör vasıtasıyla yaşanamaz hale getirmeye çalıştığı bir ortamda kendilerini "aydın ve akademisyen" olarak nitelendiren bir güruhun imza attıkları bildiri kamuoyunda infiale yol açmıştır. Bilimsel özgürlüğün en üst seviyede yaşandığı üniversiteler ve mensuplarının da kanunlar çerçevesinde özgürlük sınırlarının nihayetsiz olmadığı muhakkaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarına katliam yapmak ve kendi sınırları içinde işgalci pozisyonunda görmek/göstermeye çalışmak, terörü savunmak, destek vermek ve ekmeğini yedikleri ülkemize ihanet etmek cüreti akademik özgürlüklerin kapsamı içinde değerlendirilemez. Bu bağlamda 11 Ocak 2016 da "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlığı ile bir ihanet ve iftira metnine imza atan sözde akademisyenler bilerek ve isteyerek "teröre destek" suçuna ortak olmuşlardır.
  Haberin Devamı
07 Haziran 2015 te gerçekleştirilen genel seçimin ardından ülke gündeminin farklı bir yöne evrildiği kamuoyunun malumudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından başlatılan "millî birlik ve kardeşlik" projesi, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen alçakça saldırılar ile sonlandırılmak istenmekte ve ülkemiz terör sarmalına sokularak adeta kan gölüne döndürülmeye çalışılmaktadır. Bu noktada terör örgütü ve onun iç/dış işbirlikçileri, söz konusu olayların sorumlusu olarak, ilk defa halkoyuyla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanını, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti Devletini gösterme çabası içerisine girmişler ve şehitlerimizin kanı üzerinden yürüttükleri kirli algı operasyonları ile yüzyıllardır birlikte yaşamakta olan vatandaşlarımızı düşman kardeşlere dönüştürerek bir kaos ortamı yaratmak istemektedirler.