Tarih :11/4/2013
Okunma Sayısı :1938
Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın kendisine yöneltilen eleştirel bir soru üzerine toplantıyı terk ettiği bilgisi edinilmiştir.
Toplantı çıkışı Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu ve Espiye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Zafer Türkmenin önce araçlarını bu öğrencilerin üzerine sürdüğü, peşinden Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu’nun Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Bölümü 1. sınıf öğrencisine kafa atarak burnunu kırdığı öğrenilmiştir.
Öğrencinin bu acil durumuna rağmen olay mahalline en yakın Bulancak Devlet Hastanesi veya İlhan Özdemir Devlet Hastanesi yerine Giresun Merkezde yer alan acil servisi bulunmayan, normal şartlarda saat 17:00 de mesaisi bitmesine rağmen söz konusu öğrencinin müdahalesi için mesai sonrası açılan Tıp Fakültemiz polikliniğine getirildiği ve burada öğrenciye müdahale edildiği ve öğrenciye rapor verilmediği ortaya çıkmıştır.
Öğrencinin müdahalesinde tarafsız bir hastaneye gitmesi engellenerek ve Tıp Fakültesi polikliniğine getirilerek tedaviye zorlanmasına sebep verenler hakkında Giresun Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyoruz.
Basına intikal ettiği kadarı ile aynı şahısların bir gazeteciyi 1 ay kadar önce darp ettikleri ve bununla ilgili rektörlük makamının herhangi bir cezai müeyyide uygulamadığı bilinmektedir. Aynı şahıslar tarafından bu kez bir öğrenciye yapılan bu fiili saldırı, Üniversitemizin bilim insanı kimliği ile bağdaşmayan, fikir ve ifade hürriyetini hazmedemeyen kişiler tarafından yönetildiğini göstermektedir.
Herkesin gözü önünde cereyan eden bu olayda öğrencimize bir öğretim üyesi tarafından yapılan bu fiili saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların ve varsa azmettiricilerinin bir an önce bulunarak adalet önün çıkarılmasını, bu gibi olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasını ve bu olayın örtbas edilmemesini hem Rektörlük hem de adli makamlardan talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GÜNİDER Yönetim Kurulu