Tarih :12/11/2013

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyelerinden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI, 17-18 Eylül 2013 tarihleri arasında Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen ve T.C.  Başbakanlık, TİKA ve T.C. Merkez Bankası gibi pek çok saygın kuruluş tarafından desteklenen Uluslararası Avrasya Ekonomileri konferansına “Açık Denizlere Kıyısı Bulunmayan Avrasya Devletlerinin Transit Geçiş Hakkı” başlıklı bildirisiyle başvuruda bulunmuş ve tebliği kongre bilim kurulu tarafından kabul edilmiştir.

Üyemiz 27 Ağustos 2013 tarihinde, kongre düzenleme kurulundan alınan kabul mektubu ile birlikte bağlı bulunduğu birime başvurarak konferansa gidebilmek için talepte bulunmuştur. Ancak dekanlığını Prof. Dr. Aygün ATTAR’ ın yürüttüğü bu fakültede görevli bir araştırma görevlisine aynı etkinliğe katılım izni verilirken, biletini almış ve katılım ücretini ödemiş olan Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI’ ya hiçbir cevap verilmemiş ve böylece kongreye katılımı engellenmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Abbas KARAAĞAÇLI’ nın söz konusu etkinliğe katılımının hangi sebeple engellendiğini öğrenmek üzere verdiği dilekçesine de Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanuna aykırı biçimde halen herhangi bir cevap verilmemiştir.

Bildiri metinlerinin Cambridge Üniversitesi tarafından basıldığı bu kongrenin daha önceki iki toplantısına da katılan Sayın KARAAĞAÇLI’ nın meslektaşları nezdinde küçük düşürülmesine, bilimsel faaliyetlerinin engellenmesine ve ekonomik bakımdan mağdur olmasına yol açan bu olay, uluslararasılaşmayı kendine hedef edinmiş olan Giresun Üniversitesine yakışmamıştır.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) olarak, üyemizin maddi ve manevi mağduriyetinin giderilmesi, üniversitemizin bilimsel saygınlığını düşüren bu tarz uygulamaların bundan sonra yaşanmaması ve öğretim üyelerimizin bilimsel etkinliklerinin engellenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz.

GÜNİDER