Tarih :4/9/2014
Okunma Sayısı :1968

Giresun Üniversitesi resmi web sitesinde yer alan bir habere göre; Oxford Liderler Zirvesi, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR' ı “Yılın Yöneticisi”, Giresun Üniversitesini ise “En İyi Bölgesel Üniversite” seçmiş. Biz de, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) olarak;

• Öğrencilerimizden birinin kendisine dönük eleştiri içerikli bir sorusuna kızdığı için burnunu kıran Rektör Danışmanını (yargılama sonucu 15,5 ay hapis cezası alan) himaye ederek konuyu örtbas etmeye çalışan,
  • İkna odaları metoduyla öğretim üyelerini kendisine biat ettirmek için akademik personel kadrolarını pazarlık konusu (rektörlük seçimlerinde oy verme sözü almak ve işaret edilen bir derneğe üye olmak) haline getiren ya da kadro ilanlarını geciktiren,
  • Sistematik bezdiri politikaları sebebiyle öğretim üyelerinin üniversiteden ayrılmasına yol açan ve üniversiteden ayrılmaya davet eden,
  • Üniversite personelinin mesai saatleri içerisinde ve dışında kimlerle görüştüğünü tespit ettirerek tazir ve tehdit eden,
  • Sadece Yılın Rektörü seçildiği 2013 yılı içerisinde, üniversitemizin kuruluşundan bu güne kadar   soruşturma açılan kişi sayısından daha fazla kişiye soruşturma açan,
  • Üniversite içerisindeki muhalif fikirleri ve kişileri sindirmek ve korkutmak amacıyla disiplin yönetmeliğini üniversitemiz personeli üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi sallandıran,
  • İşgal ettiği üç adet kamu lojmanından ikisine, devletin kasasından 230 bin lira harcama yaparken, lojmanlardaki yakıt sorununu çözümsüz bırakarak öğretim üyelerinin paralarıyla perişan olmasına yol açan,
  • Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını ve etkinliklere katılımlarını engelleyen,
  • Akademik kurullarda çoğunluğu sağlamak için akademik teamüllere ve etik olmayan yollara başvurulmasına göz yuman,
  • Üniversite yönetim kurulu ve senato toplantılarında, nezaket ölçülerini zorlayan/aşan bir yaklaşım sergileyen,
  • Kendisine itaat etmeyen personeli ilçelere süren,
  • Üniversitenin resmi web sitesini kendi reklamını yapmak için kullanan,
  • Üniversite imkânlarından belirli bir kesimi mahrum bırakırken bir başka kesime kullandırılmasına göz yuman,
  • Kadro ilanlarına özel şartlar ekleyerek, üniversite kadrolarını ahbap-çavuş ilişkisine göre dağıtan,

Rektörümüzü ve kendisini Yılın Rektörü ve Yöneticisi seçen kişi ve kuruluşları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER)