Tarih :11/5/2015

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, beraberinde bulunan AK Parti Giresun Milletvekili Sayın Mehmet Geldi ve 1. sıra Milletvekili adayı Sayın Turhan Alçelik ile Ak Parti İl Başkanı Sayın Hasan Ali Tütüncü, Merkez İlçe Başkanı Sayın Bahadır Akar  ve İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Mürşit Gürel’in de katılımı ile 10.05.2015 tarihinde GÜNİDER'i ziyaret etmişlerdir. Dernek Başkanımız Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyete, Üniversitemizin ve öğretim üyelerimizin sorunları hakkında detaylı bir izahat verilmiştir. Dernek üyelerimizin de yoğun katılımıyla gerçekleşen sohbet ortamındaki ziyarette, Sayın Bakan ve beraberindeki heyetin Üniversitemizle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği ve Giresun Üniversitesindeki yönetimsel sorunlara da yakından vakıf oldukları görülmüştür. Genel Seçim sonrasında Üniversitemizde gerçekleşmesi muhtemel gelişmelerin de değerlendirildiği bir saatlik toplantıda, bu sorunların yasal çerçevede çözümü konusunda önümüzdeki aylarda çok önemli gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmıştır.

Dernek Başkanımız Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli ve beraberindeki heyete 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının ülkemiz, ilimiz ve üniversitemiz için hayırlar getirmesi temennisini iletmiştir.