Tarih :16/9/2015

07 Haziran 2015’ te gerçekleştirilen genel seçimin ardından ülke gündeminin farklı bir yöne evrildiği kamuoyunun malumudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından başlatılan “millî birlik ve kardeşlik” projesi, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen alçakça saldırılar ile sonlandırılmak istenmekte ve ülkemiz terör sarmalına sokularak adeta kan gölüne döndürülmeye çalışılmaktadır. Bu noktada terör örgütü ve onun iç/dış işbirlikçileri, söz konusu olayların sorumlusu olarak, ilk defa halkoyuyla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanını, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti Devletini gösterme çabası içerisine girmişler ve şehitlerimizin kanı üzerinden yürüttükleri kirli algı operasyonları ile yüzyıllardır birlikte yaşamakta olan vatandaşlarımızı düşman kardeşlere dönüştürerek bir kaos ortamı yaratmak istemektedirler.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) olarak, üniversitelerimizde 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun açıldığı bu günlerde, içine sokulmaya çalışıldığımız bu kargaşa ortamından kurtulmak, özlemini duyduğumuz ve hak ettiğimiz barış ve huzur ortamına ulaşabilmek için; tahriklere kapılmamak, sağduyumuzu kaybetmemek ve millî birlik ve kardeşliğimize halel getirecek eylem ve söylemlerden kaçınmak gerektiği kanaatini taşımaktayız. Bu vesile ile terör saldırıları neticesinde şehadet mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diler; ülkemizin huzuru ve refahı, milletimiz ve devletimizin bekası için çaba gösteren tüm asker, polis ve güvenlik güçlerimize olan güven ve desteğimizin de tam olduğunu ifade etmek isteriz.