Tarih :16/7/2016

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneğinden Darbe Teşebbüsüne Karşı Açıklama

15 Temmuz 2016 tarihinde teşebbüs edilen ve doğrudan devletimizi, demokrasimizi,cumhuriyetimizi ve aziz milletimizi hedef alan darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.

Son yıllarda bütün dünya kamuoyunda kalkınma örneği sergileyen Türkiye’mizin dahili ve harici düşmanları boş durmuyor. Bir çok yoldan aziz milletimizin gelişmesini kalkınmasını engellemeye çalışanlar yeni bir teşebbüsle gerçek niyetlerini belli etmişlerdir. Demokrasisine sahip çıkmada kendine yakışan tepkiyi gösteren Türkiyemiz her görüş ve düşünceden oluşan milletiyle darbeye karşı omuz omuza tepkisini göstermiştir.

Ülkemizin bir süredir tüm birimleriyle mücadele ettiği Paralel Devlet Yapılanması'nın silahlı kanadı tarafından yapıldığı anlaşılan bu darbe teşebbüsünün, milletimize düşman unsurların tamamının ordumuzdan temizlenmesine, bu amaçla başka kurumlarda potansiyel tehdit olarak yer alan mensup ve yandaşlarının da etkisiz hale getirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Ülkesini ve devletini koruması için kendisine emanet edilen silahları milletine çevirenlerin sergiledikleri alçaklığı bu millet asla unutmayacaktır. Azim ve kararlılıkla devletine sahip çıkan, elde etikleri kazanımların farkında olarak yeni Türkiye’yi şerefle temsil eden milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER)  olarak, milletimizin meşru oylarıyla seçilmiş olan mevcut siyasi iradenin yanında olduğumuzu, bundan sonra da yanında durmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Ayrıca bu menfur darbe teşebbüsüne karşı çıkarak gerekli fedakarlığı gösteren, olaylar esnasında hayatını kaybederek şehit düşen asker ve polis güvenlik kuvvetlerimize  ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz

Giresun Üniversitesi

Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER)